Algemeen

Over snelprijzenvergelijken.nl.
Het doel is om de consument betrouwbare, onafhankelijke informatie te verschaffen over diverse producten. Dagelijks Zij vergelijken hier producten, prijzen beschrijven hun ervaringen met producten en lezen de reviews van andere consumenten.

Wat is sim only?

sim only zo’n beetje de populairste abonnementsvorm voor een mobiele telefoon. Dat komt hoofdzakelijk doordat een simonly veel goedkoper is dan een regulier abonnement. Bij een sim only abonnement ontvang je enkel een simkaart en geen toestel. Dat is dus wat een sim only is. Doordat je blijft bellen met je bestaande toestel, bespaar je veel onnodige kosten. De prijs die je normaliter voor je ‘gratis toestel’ betaalt, valt weg bij een sim only en zodoende houd je aanzienlijk lagere maandelijkse abonnementskosten over.

Populaire aanbieders sim only

Typhone.nl is in 2000 opgericht en sindsdien gegroeid naar ruim 100 jongens en meisjes sterk. Elke dag gedreven om het online winkelgemak in telecomproducten voor iedereen zo groot mogelijk te maken: van telefoonabonnementen van alle telecomproviders, voordelige sim only’s tot de nieuwste smartphones van Apple, Samsung, Sony, LG en talloze andere merken.

Phone House is al sinds 1998 in Nederland actief op het gebied van telefonie. Meer dan 1,5 miljoen klanten komen jaarlijks naar de website of één van de winkels voor het afsluiten of verlengen van een telefoonabonnement.

Youfone is een aanbieder van sim only en mobiele abonnementen. Zij maken hierbij gebruik van het KPN netwerk, wat een van de beste netwerken van Nederland is. Ze bieden gratis onderling bellen, gratis nummerbehoud en controle over al je kosten. Je kan je eigen bundels samenstellen zodat je altijd precies het abonnement hebt dat je wilt hebben.

GSMweb is al meer dan 17 jaar gespecialiseerd in het online afsluiten van telefoon abonnementen. De website is onafhankelijk en probeert altijd de meest voordelige abonnementen online te plaatsen. Hiervoor wordt er samengewerkt met vrijwel alle providers zolang ze de scherpste deal hebben. Naast telefoon abonnementen met een gratis smartphone kan je hier ook terecht voor een sim only abonnement.

Robin Mobile is een aanbieder van sim only diensten. De reden waarom mensen voor Robin Mobile kiezen loopt uiteen. Het is voornamelijk het onbeperkt bellen, sms’en en internetten dat veel mensen aanspreekt. Een ander voordeel is dat je niet vast zit aan een abonnement of contract. Je maakt tevens gebruik van het betrouwbare KPN 3G netwerk.Ook is het verstandig om naar je eigen situatie te kijken.

Met 13 jaar ervaringen op de Nederlandse telecommarkt mag GsmEasy zich tot een ervaren telecomshop rekenen. Met meer dan honderdduizenden klanten behoort GsmEasy dan ook tot een van de grootste telecom webwinkel van Nederland. Ondanks de grote van het bedrijf weet het al die jaren wel het persoonlijke karkater te waarborgen.

Waarom een sim only abonnement?

Zoals gezegd bel je met een sim only aanbieding veel goedkoper dan met een normaal abonnement. Bovendien hoef je nergens aan vast te zitten, want er zijn verschillende aanbieders met maandelijks opzegbare abonnementen. Naast de lage maandlasten en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, kun je ook nog lekker met je vertrouwde toestel blijven bellen.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande contract (bijna) is afgelopen, kun je gaan en staan waar je wilt. Je kunt overstappen naar een andere provider, of juist verlengen bij je huidige aanbieder. Zorg er wel voor dat je je abonnement actief verlengt, en daarmee een nieuw abonnement afsluit. Want ook bij je eigen provider kan stilzwijgend verlengen erg duur uitvallen. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je contract een bepaald actietarief komt te vervallen, waardoor je opeens meer gaat betalen. Door zelf je sim only te verlengen, ga je een nieuw abonnement aan met vaak ook nieuwe actietarieven.

Stap je over van provider, dan wil je uiteraard wel je bestaande 06-nummer behouden. Die mogelijkheid is wettelijk geregeld, en zodoende kun je bij alle providers gratis gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe provider zal dit helemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidige contract op en laten je weten op welk moment je nummer uiteindelijk naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud maximaal 2 maanden voor het einde van je huidige contract aanvraagt.